Kidiki School

Doelstelling

Een sleutel bieden op de toekomst door kwaliteitsvol onderwijs aan te reiken aan alle kinderen uit het dorp (jongens en met nadruk meisjes).

Geschiedenis

in 2004 richten een paar ouders van de namwendwa dairy farmers cooperation en hun vrienden een school op voor de kinderen uit het gehucht kidiki in namwendwa. kidiki school omvat een secundaire school ‘kidiki ss’ en een basisschool ‘kidiki parents’ school. in 2008 beslissen jos en frieda deze school te ondersteunen.

Kidiki ss

  • een mijlpaal voor kidiki ss is dat ze in 2012 het officieel registratienummer en bijhorend examennummer verwerven. studenten kunnen nu eindexamens, voor het behalen van o-level, afleggen in de eigen school en hun diploma’s worden officieel erkend! de volgende jaren komt er een meisjes-en jongensinternaat (2014), wordt ‘kidiki online’ een realiteit (2016), bouwt men een leraarskamer (2017) en krijgt de school een officiële ‘gate’.
  • in 2019 worden in kidiki ss drie extra klaslokalen afgewerkt en start de school een samenwerking met studenten van de organisatie ‘academics for development - leuven’. onze grote droom is de realisatie van a-level (twee laatste jaren secundair onderwijs) op kidiki ss.
  • het jaar 2020 is een nieuwe mijlpaal voor kidiki ss. directeur michael en zijn team starten de bouw van nog eens drie nieuwe klaslokalen en van een laboratorium, een rechtstreekse voorbereiding op a-level! ooit wordt onze droom waar! maar 2020: covid-19 zet alles op zijn kop. het schooljaar wordt door de overheid ‘verloren’ verklaard! leraars verliezen hun salaris! leerlingen verliezen een gans schooljaar! enkel de laatstejaars hervatten in oktober.
  • In 2022 wordt de samenwerking met ‘academics for development ’niet langer verstoord door covid-19. de studenten realiseren hun plannen: implementatie van een moestuin, gebaseerd op agro-forestry, met eigen irrigatie en worhshops omtrent mental health.
  • In 2022: opstarten van een oud-studenten bond.
  • In 2023 verkrijgt kidiki ss de officiële accreditatie voor A-level! de lessen starten in maart 2023. ‘academics for development’ adopteert opnieuw het project..

Kidiki parents' school

  • ook kidiki parents' school bouwt een internaat voor de jongens en voor de meisjes (2017-2018), een leraarskamer en een nieuwe keuken (2018). in 2019 starten ze een kleuterafdeling. na een moeilijke start is het kippenproject in 2020 winstgevend! maar ook hier is voor alle kinderen, uitgezonderd voor de laatstejaars ‘het schooljaar verloren’ verklaard! leraars verliezen hun salaris.
  • 2022. start van het ‘profuturo’ project of ‘e-ducation’ voor leraars en leerlingen.
  • 2023. bouw van drie extra klassen voor de kleuters.
  • 2023: oprichting van de kidiki ss-jos kuppens-foundation.

Andere Organisaties

“if you must look ahead one year then sow a seed. if you must look ahead ten years, then plant a tree. but if you must look ahead one hundred years, then educate the people.” (African proverb)